Preview Mode Links will not work in preview mode

Nov 2, 2018

I forrige episode af Verden ifølge Seriemagasinet fandt Tom Kampman og medvært Torben Skjødt Jensen et læserbrev i Seriemagasinet nr. 189 fra en ung Peter Kielland-Brandt.

Han fik også trykt en læsertegneserie i bladet, og det blev starten på en karriere som tegneserietegner, hvor han gennem årene har fået...


Oct 19, 2018

Da Torben Skjødt Jensen som 17-årig hørte pladen Gas 5 blev han blæst bagover af Gasolins rocklyd.

Derfor tegnede han en tribute til bandet bag på bladet Knulp, som han lavede sammen med tegneren Peter Madsen.

Senere har Torben Skjødt Jensen som instruktør skildret Gasolins og dansk rocks historie i dokumentaren...


Oct 5, 2018

Som dreng ville Kim Leine gerne lave tegneserier. Men han fik aldrig styr på stregerne, og fortællergenet blev også undertrykt i ungdomsårene.

Da han af ren nødvendighed fik taget hul på at fortælle sin egen livshistorie, åbnede det til gengæld for en sluse af historier, som har ført flere romaner og priser...


Oct 2, 2018

Seriemagasinet Speciel er bonusepisoder til Verden ifølge Seriemagasinet. I denne første episode har Tom Kampman mødt den belgiske tegneserieskaber Hermann til Art Bubble i Aarhus.

De snakker bla. om den allerførste side i tegneserien Jeremiah, der i dag har nærmest profetisk karakter. 

Hermann er stærkt...


Sep 20, 2018

Billedkunstneren Martin Bigum voksede op i Brøndby Strand syd for København, da området blev tæppebombet af beton og mere beton.

Martin husker, at han som 6-årig sad i barnesædet bag på sin mors cykel og tænkte: "Er det sådan, de voksne er? Så vil jeg ikke være en voksen."

Han havde set et voksenmonster rejse...