Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 23, 2018

Da Anders Stahlschmidt var dreng, var det hans ambition at blive tegneserietegner. Et opmuntrende afslag fra Poul Schiøtt, der var redaktør på Pressens Illustrations Bureau, PIB, gav ham troen på, at han nok skulle lykkes med det.

Det er blevet til både illustrationer i undervisningsbøger og en tegneserie udgivet...


Mar 31, 2018

Henrik Rehr fik sin debut som tegner, da han som 16-årig fik trykt westernhistorien Guldfeber i Seriemagasinet. En debut, han fortryder i dag.

Karrieren kom dog på sporet og kærligheden samt trangen til at komme ud i verden, førte ham senere til det land, hvor historien foregår - USA. Nærmere bestemt New York.

Her...


Feb 27, 2018

Kulturskribenten Henrik Palle voksede op i en almennyttig bolig i Valby ved København. Han kalder det selv for 2500 Røvhul, for han foretrak det mere rå Sydhavnen, der lå tæt på.

Seriemagasinet lå også tættere på hjertet end det mere polerede Fart & Tempo, for der var mere stenbro og duft af petroleum i det...


Feb 14, 2018

Som dreng havde Henrik Prætorius tegneserieforfattere og -tegnere som de store idoler. Han kunne sidde på sit værelse og lave tegneserier, til solen stod op.

Interessen for tegneserier har fulgt ham gennem årene - også i hans arbejde på både Børneradio og som videnskabsjournalist på DR og Experimentarium i...


Jan 21, 2018

Tegneserier om fodbold var en stor del af Seriemagasinets indhold. Mange af serierne handlede om de problemer og følelser, fodboldspillerne tumlede med.

Fodbold er en machoverden, og for mange vil den nok virke socialt afsporet, mener gæsten i denne episode, FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup.

Han har...