Preview Mode Links will not work in preview mode

Sep 4, 2017

Du havde måske regnet med, at du aldrig mere ville komme til at abonnere på Seriemagasinet. Der tog du altså fejl. Men der skulle en depression, et læserbrev skrevet af en nørdet teenager og et par tunge Chesterfieldmøbler til for at genskabe det legendariske serieblad.

Verden ifølge Seriemagasinet er en podcast om den tid, der formede sig omkring os drenge, mens vi slugte det ene Seriemagasin efter det andet – før internettet var en mulighed. Seriemagasinet udkom i 60erne, 70erne og 80erne.

I podcasten gennemgår værten Tom Kampman Seriemagasinet sammen med en gæst på sit herreværelse. Det kan være et helt nummer af Seriemagasinet, det kan være en tegneserie, en artikel – det kan være en enkelt billedramme, der er i fokus.

Første gæst er Kresten Schultz Jørgensen. Som 13-årig skrev han sit første læserbrev nogensinde – til Seriemagasinet. Var det perverst, at man i Seriemagasinet skrev “Davs, og velkommen til SM” til den unge læserskare? Og hvorfor var det genialt (og ræverødt) at have bordtennis på forsiden af første nummer i 1968? Og hvad var egentlig årsagen til, at Tom Kampman købte de samlede værker?

Det er blot nogle af de spørgsmål, de to herrer forsøger at besvare i den 1. episode.